Prowadzisz biznes? Zastanów się, czy ciekawym rozwiązaniem nie jest catering dla firm. Sprawdź, jaki spis posiłków może być do Twojej dyspozycji oraz na jakie okazje mogą być przygotowywane potrawy dla przedsiębiorstw.
Jak szeroki zakres usług gastronomicznych oferuje catering firmowy?
Catering jest kompleksową obsługą gastronomiczną, którą zamawia się na imprezy różnej wielkości. Catering to również obsługa wesel, imienin, spotkań firmowych, komunii, nie tylko stacjonarnych, w zamkniętych pomieszczeniach, ale i m.in. w ogrodzie, czy przy ognisku. Posiłki są przygotowywane za pomocą niezawodnych urządzeń, z zapleczem kuchennym i ze sprzętem piknikowym. Jedzenie dla gości przygotowywane jest na wysokim poziomie.
Usługi cateringowe oferują szeroki zakres produktów w tym dania fit, catering na spotkania biznesowe i inną każdą firmową okazję oraz catering dla klientów indywidualnych. Dla firm kompleksowa oferta jest przygotowywana przez firmy cateringowe, w przeciągu kilku godzin.
Często catering dla firm jest dostosowywany do indywidualnych potrzeb pracowników. Najczęściej w firmach wybiera się odpowiednie menu, przede wszystkim obiady dla pracowników.
Catering dla firm – zalety i wady
Catering dla firm może posiadać zalety, ale i wady. Dużą zaletą jest fakt, że dania są różnorodne. Firmy mogą zamawiać posiłki dla pracowników w całej Polsce.
Niektóre posiłki w cateringu można znaleźć w atrakcyjnych cenach. Na rynku dostępne są również opcje, które posiadają posiłki regeneracyjne oraz lunch wegetariański, wegański, czy też bez glutenu. W ofercie firm są nie tylko obiady, kanapki dla pracowników, ale również desery i potrawy na imprezy firmowe, jak bankiety, czy konferencje. Zaletą jest również fakt dostępności takiego cateringu, nie są dostępne tylko w Warszawie – ale i na terenie mniejszych miast oraz miasteczek
Do wad można zaliczyć informacje, że jedzenie może nie spełnić oczekiwań wszystkich osób w firmie. Kolejny problem może być w wielkości porcji, które często nie są duże i pracownicy mogą być niezadowoleni. Część osób, może być również niezadowolona, że do firm są dostarczane posiłki, które nie są przygotowane na miejscu. Alternatywą dla cateringu jest restauracja, która znajduje się niedaleko biznesu.
W Internecie można znaleźć całą listę cateringów z opiniami od klientów oraz oceną na temat ceny. Każdego dnia publikowane są menu w tym obiady, lunch oraz dodatkowe oferty.
Czy jako przedsiębiorcy korzystaliście kiedyś z takiego rozwiązania jak catering dla pracowników, czy bankiet?